Program Jalinan, Jaringan dan Pengantarabangsaan antara Pelajar dan Guru Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin Kg Jawa Klang Selangor

Pada 30hb Mei 2012, seramai 80 orang pelawat bagi Program Jalinan, Jaringan dan Pengantarabangsaan antara Pelajar dan guru Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin Kg Jawa Klang Selangor telah mengadakan lawatan ke Ma’had Islam Brunei.

Ketibaan rombongan tersebut telah dialu- alukan oleh Ustaz Haji Shamshol Bin Haji Omar, Pemangku Pengetua, Ma’had Islam Brunei dan Ustazah Hjh Norjainah Binti Haji Buntar, Ketua Unit Sekolah-sekolah Arab, Jabatan Pengajian Islam serta pegawai- pegawai dan guru-guru.
Acara dimulakan dengan bacaan Surah al Fatihah yang diketui oleh Ustaz Hj Zimi bin Hj Umar. Kemudian Majlis diteruskan dengan ucapan alu-aluan dan Taklimat Ringkas oleh Ustaz Haji Shamshol Bin Haji Omar, Pemangku Pengetua, Ma’had Islam Brunei. Dalam taklimat tersebut, beliau serba sedikit menerangkan mengenai sejarah ringkas Ma’had, struktur organisasi, pencapaian akademik dan aktiviti- aktiviti kokurikulum. Seterusnya acara diteruskan dengan ucapan wakil rombongan, Puan Saadah Binti Baharuddin, Ketua Sektor Kenaziran, Jabatan Agama Islam Selangor(JAIS).
Majlis diserikan dengan persembahan Nasyid oleh Penuntut-penuntut Tahun 11 dan diikuti pula dengan sesi Pertukaran cenderahati oleh kedua-kedua belah pihak sebagai kenang-kenangan bagi program ini. Bagi memberkati majlis, doa selamat dibacakan oleh Ustaz Haji Zimi Bin Haji Umar.
Majlis kemudiannya diikuti dengan lawatan ke pameran-pameran yang diadakan di ruang legar, Ma’had Islam Brunei dan diakhiri dengan sesi bergambar ramai antara Rombongan pelawat  dan pegawai-pegawai Ma’had Islam Brunei.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: